top

Mediation

scheiden kan echt anders!

Mediation

De beslissing nemen om uit elkaar te gaan is heftig. Zeker als deze beslissing geen gezamenlijke beslissing is of de beslissing voor de ander als een verrassing komt. Lukt het je vanaf dat moment nog om met elkaar in gesprek te blijven? Of botst het regelmatig als jullie elkaar spreken en kun je het niet overal over eens worden?   

 

De toekomst voelt onzeker. De emoties vliegen daardoor alle kanten op. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat je soms niet meer met elkaar kunt praten. Maar wat doe je nou als je wel met elkaar wil praten, omdat je weet dat ‘praten’ nodig is om de scheiding goed met elkaar, voor elkaar en voor jullie kinderen te regelen? Dan kies je voor mediation!

Ik heb bij Chrisje het gevoel gekregen dat ze mij echt zag staan in wat ik nodig had om mijn doelen te bereiken. Mijn grootste angst was dat ik zonder hulp niet door mijn scheiding zou komen, maar door Chrisje heb ik inzichten en tools geleerd om te kunnen bouwen en vertrouwen op mijn eigen kracht. En daardoor weer geleerd om aan het roer te gaan staan van mijn eigen leven! Chrisje is een persoonlijke, warme en ervaren coach die je op een positieve manier laat inzien waar je eigen kracht ligt!

Sandy

Bij Chrisje staat het voorop dat je samen tevreden bent over de afspraken die je maakt. Chrisje is duidelijk in de gesprekken en bracht dingen op tafel waar wij zelf niet aan gedacht hadden. Ze is deskundig, behulpzaam en voor ons van toegevoegde waarde geweest.

Rick

Ik kan Chrisje aanbevelen vanwege haar kennis en haar begrip voor beide kanten. Het gaat er bij Chrisje vooral om om een oplossing te vinden die voor beide partijen passend is, met een grote focus op de kinderen die in het spel zijn.

Erik

Persoonlijk
proces

Ieder mens, dus ook ieder stel én hun relatie, is uniek. Daarom geloof ik niet in (online)onesize-fits-all”-scheidingen. Een scheiding is een persoonlijk proces en dat gevoel moet je ook krijgen van de professional die jou hierbij begeleidt. Misschien weten jij en je partner wel heel goed hoe jullie de scheiding zouden willen regelen, maar niet hoe je rechtsgeldige afspraken moet maken. Soms zijn het juist de emoties en onzekerheden die in de weg staan aan het maken van afspraken. In die situaties ben ik graag jullie gesprekspartner en mediator.

De
oplossing is dichtbij...

Tijdens gesprekken, die persoonlijk of online kunnen plaatsvinden, gaan we op onderzoek naar jullie gezamenlijke belangen achter de tegenstrijdige standpunten. Je zal zien dat een oplossing vaak dichterbij is dan jezelf denkt. Afspraken maken is een stuk makkelijker als je van elkaar weet wat de belangen zijn. De gemaakte afspraken leg ik voor jullie vast in ouderschapsplan of scheidingsconvenant, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd. Als het nodig is regel ik ook de formele afwikkeling van de scheiding via de rechtbank.

Scheiden kan echt anders!

Geloof jij dat ook?