top

Mediation

scheiden kan echt anders!

Mediation

De beslissing nemen om uit elkaar te gaan is heftig. Zeker als deze beslissing geen gezamenlijke beslissing is of de beslissing voor de ander als een verrassing komt. Lukt het je vanaf dat moment nog om met elkaar in gesprek te blijven? Of botst het regelmatig als jullie elkaar spreken en kun je het niet overal over eens worden?   

 

De toekomst voelt onzeker. De emoties vliegen daardoor alle kanten op. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat je soms niet meer met elkaar kunt praten. Maar wat doe je nou als je wel met elkaar wil praten, omdat je weet dat ‘praten’ nodig is om de scheiding goed met elkaar, voor elkaar en voor jullie kinderen te regelen? Dan kies je voor mediation!

Chrisjes sterke kant is de combinatie tussen haar zakelijke achtergrond als jurist en de aandacht die ze heeft voor het persoonlijke aspect. Die combinatie was voor mij heel fijn en gaf me vertrouwen in haar dienstverlening. Chrisje is een heel warm, rustig en natuurlijk mens. Ze straalt een bepaalde kalmte, vertrouwen en kennis van zaken uit, waardoor je meteen het gevoel hebt in goede handen te zijn. Erg prettig in de omgang, direct en transparant wanneer nodig. Heel erg bedankt voor je steun en het zo goed en snel regelen van onze zaken!

Ilse

Voordat wij Chrisje inschakelden was het mijn grootste zorg dat de alimentatie zo hoog zou uitvallen dat ik het financieel niet meer zou kunnen redden en het huis zou moeten verkopen. Gelukkig is deze zorg niet uitgekomen. De gesprekken met Chrisje waren constructief; Chrisje is neutraal, geduldig en denkt oplossingsgericht. Dat heb ik als zeer positief ervaren. Chrisje biedt je een luisterend oor en heeft een groot & warm hart. Wat ik tegen anderen zou willen zeggen: “Met Chrisje aan je zijde, is scheiden niet langer lijden”. Bedankt voor jouw hulp, Chrisje!

Sven

Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen was mijn grootste zorg dat het een vechtscheiding zou worden. Mede door de inzet van Chrisje is deze zorg gelukkig niet uitgekomen. Ik vond de gezamenlijke gesprekken met Chrisje erg prettig. Chrisje is onpartijdig en luistert aandachtig naar beide kanten van het verhaal. Je voelt je gehoord en dat is erg fijn. Chrisje is professioneel, vriendelijk, open en eerlijk. Wil je geen vechtscheiding? Kies dan voor één mediator en bij Chrisje zit je dan goed!

Daphne

Persoonlijk
proces

Ieder mens, dus ook ieder stel én hun relatie, is uniek. Daarom geloof ik niet in (online)onesize-fits-all”-scheidingen. Een scheiding is een persoonlijk proces en dat gevoel moet je ook krijgen van de professional die jou hierbij begeleidt. Misschien weten jij en je partner wel heel goed hoe jullie de scheiding zouden willen regelen, maar niet hoe je rechtsgeldige afspraken moet maken. Soms zijn het juist de emoties en onzekerheden die in de weg staan aan het maken van afspraken. In die situaties ben ik graag jullie gesprekspartner en mediator.

De
oplossing is dichtbij...

Tijdens gesprekken, die persoonlijk of online kunnen plaatsvinden, gaan we op onderzoek naar jullie gezamenlijke belangen achter de tegenstrijdige standpunten. Je zal zien dat een oplossing vaak dichterbij is dan jezelf denkt. Afspraken maken is een stuk makkelijker als je van elkaar weet wat de belangen zijn. De gemaakte afspraken leg ik voor jullie vast in ouderschapsplan of scheidingsconvenant, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd. Als het nodig is regel ik ook de formele afwikkeling van de scheiding via de rechtbank.

Scheiden kan echt anders!

Geloof jij dat ook?